HACCP تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی:
به معنای تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی است و یک سیستم بهداشتی در مدیریت کیفیت در صنایع غذایی محسوب می گردد. HACCP را می توان یک سیستم کنترلی و یکی از راههای عملی در پیشبرد اهداف بهداشت مواد غذایی دانست که در طول زنجیره مواد غذایی ( از تولید کننده اولیه تا مصرف کننده نهایی ) دارای کاربرد بوده و با استفاده ار آن نسبت به کیفیت بهداشتی فراینده های غذایی اطمینان حاصل می گردد.
امتیازات سیستم HACCP علاوه بر تامین ایمنی مواد غذایی و سازگاری آن با سیستم مدیریت کیفیت ایزو، کمک به توسعه تجارت های جهانی از طریق افزایش اعتماد به ایمنی مواد غذایی نیز می باشد که به کمک استقرار این سیستم به عمل می آید که فرایندهای غذایی هیچگونه خطری برای مصرف کننده ندارد.